Kezdőlap / Érdekes / Tudod miért tartja a repülőgép személyzete a háta mögött a kezeit, míg a felszálló utasokat üdvözli?
loading...

Tudod miért tartja a repülőgép személyzete a háta mögött a kezeit, míg a felszálló utasokat üdvözli?

Ha utaztál már repülővel, vagy néztél légitársaság reklámot a tévében feltűnhetett, hogy a kedvesen mosolygó és csinos stewardok, vagy stewardessek mindig hátratett kézzel üdvözlik a felszálló utasokat. Ennek nem pusztán udvariassági, hanem egészen különleges okai is vannak!

stewardess.PNG.1200x0_q85

Akkor is megfigyelhető ez a hátsó kéztartás, ha már mindenki elhelyezkedett és azt ellenőrzik a kísérők, becsatoltad-e az öved.

A magyarázat egyszerűbb, mint gondolnád: felszállás előtt meg kell számolniuk hányan szálltak fel a fedélzetre, és erre a célra, nem az ujjal rámutogatós módszert választják érthető módon, hiszen az nem lenne túl udvarias az utasokra nézve. Inkább ezt a speciális számlálót használják, melyen az a szám jeleneik meg, ahányszor lenyomjuk tetején a gombot.

6042655-Depositphotos_41499789_original-1470814289-650-60960cd23f-1471369775

A hátuk mögött a markukban tartva a kis számlálót pedig nem is hívják fel magukra különösebben a figyelmet!

Oszd meg, ha te is érdekesnek találtad!

Forrás

loading...

Ezt láttad már?

Már a tevepatában sem bízhatunk meg, ugyanis szilikon utánzatokat árulnak a neten… És ami a legdurvább, hogy a csajok meg is veszik!

Könyörgöm… Hova tart ez a világ? Ha rákeresünk a témára megdöbbentő eredményt dob ki a Google, …